Het verwijderen van waterproof mascara is veel moeilijker dan het verwijderen van gewone mascara. Voor het verwijderen van waterproof mascara moet u goed boenen en dan hebt u grote kans op fijne lijntjes onder de ogen omdat de huid daar erg dun is. Bovendien hebt u kans dat door dit boenen uw wimpers worden beschadigd of zelfs afbreken. Probeer dan ook zoveel mogelijk waterproof mascara te vermijden. Kies liever voor waterresistant mascara: deze blijft wel goed zitten (ondanks zweet of vocht), maar kan wel eenvoudig worden verwijderd zonder dat de wimpers worden beschadigd.

Reiniging van de wimpers

Voor een mooie en stralende huid, is een goede reiniging heel belangrijk. Dit geldt ook voor uw wimpers. Neem in uw reinigingsritueel dus ook uw wimpers mee, liefst twee keer per dag. Probeer zo weinig mogelijk te gaan slapen met mascara nog op. Toegegeven, het gebeurt iedereen wel eens na een avondje stappen of feestje, maar probeer verder altijd de mascara vóór het slapengaan te verwijderen. De mascara wordt hard en de kans is erg groot dat uw wimpers hierdoor afbreken. Waterproof mascara wordt nog sneller hard dan gewone mascara. Als u dit te lang laat zitten dan gaan ze afbreken.

Milde reinigingsproducten: op waterbasis

Daarbij is het belangrijk alleen maar milde reinigingsproducten te gebruiken. Let er bij het kiezen van een toner of cleanser op dat deze geen alcohol of geurstoffen bevat, omdat deze de wimpers kunnen beschadigen. Kies liever voor een op water gebaseerde toner die verzorgende ingrediënten bevat. Probleem als u waterproof mascara gebruikt is dat deze niet kan worden verwijderd met een op water gebaseerde toner of cleanser (de mascara is immers ‘waterproof’:)).

Reiniger op oliebasis

Een waterproof mascara kunt u alleen maar verwijderen met een reinigingsproduct op oliebasis, omdat de olie de mascara op laat lossen. Een goed alternatief om uw wimpers te reinigen als u waterproof mascara op hebt – maar u mag het natuurlijk ook gebruiken als u gewone mascara of waterresitant mascara op hebt- is pure jojoba-olie. Dit is een milde olie, vol met vitamine E, die uw wimpers voeden en verzorgen. U doet een beetje op een watje, drukt het watje tegen uw oog aan en verwijdert de mascara met een neerwaartse en een zijbeweging. Niet op en neer wrijven want dan beschadigt u uw wimpers eveneens.

Tips bij het gebruik van waterproof mascara

Er zijn natuurlijk momenten dat u waterproof mascara op wil hebben, omdat het een regenachtige dag is of omdat u er tip top uit wil zien naast het zwembad of op de surfplank. Dat is prima. Maar bescherm uw wimpers dan wel. U kunt dit doen door eerst een laagje gewone mascara op te doen. Kam daarna uw wimpers met een wimperkammetje. Het tweede laagje mascara dat u opbrengt doet u dan met de waterproof mascara. Deze waterproof mascara is dan niet direct gehecht aan uw wimpers en is daardoor later makkelijker te verwijderen.

Gebruik eerst een primer

In plaats van een eerste laagje mascara kunt u ook een primer aanbrengen. Dit heeft enkele voordelen (als u een primer van goede kwaliteit hebt). Uw wimpers worden door de primer verzorgd zodat ze minder broos en breekbaar worden. Daarnaast krijgen uw wimpers meer volume door de primer. En – als u de RevitaLash Volumizing Primer gebruikt – wordt het zwart van het tweede laagje mascara geïntensiveerd door de blauwe kleur van de Primer.

Waterproof mascara? Kies liever voor waterresistant

Probeer de keren dat uw waterproof mascara gebruikt echt, tot een minimum te beperken, omdat u uw wimpers, ondanks bovenstaande tips, toch kunt beschadigen en / of afbreken. Kies daarom liever voor waterresistant in plaats van waterproof. De waterresistant mascara is veel makkelijker te verwijderen waardoor de kans op beschadiging minimaal is, terwijl de mascara de hele dag op zijn plek blijft ondanks transpiratie of een miezer regen.

Het RevitaLash Wimperserum

Wilt u de kans op afbreken en beschadiging tot een minimum beperken? Verzorg uw wimpers dan met het RevitaLash Wimperserum. Uw wimpers zullen intensief worden verzorgd waardoor ze gezonder zullen worden en minder breekbaar en kwetsbaar worden. Als u daarnaast uw wimpers twee keer per dag reinigt, af en toe de mascara een dag achterwege laat zodat uw wimpers kunnen ‘bijkomen’, zult u beloond worden met uw beste wimpers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je Winkelwagen is leegTerug naar Shop
Bereken verzending
Gebruik Coupon